It Svijet

NAS uređaji

MIKROTIK (QM-X) QuickMOUNT adapter za monta

1,02 € 0,87 €
Popust - 15%
isporuka od 2-7 dana!

MIKROTIK (QMP-LDF) QuickMOUNT PRO LDF adapter za monta

3,04 € 2,58 €
Popust - 15%
isporuka od 2-7 dana!

MIKROTIK (LHGmount) nosa

5,82 € 4,95 €
Popust - 15%
isporuka od 2-7 dana!

MIKROTIK (WMK4011) Wall mount kit for RB4011 series

7,47 € 6,35 €
Popust - 15%
isporuka od 2-7 dana!

INTELLINET 19" Panel za grupisanje kablova (711074)

14,95 € 12,71 €
Popust - 15%
isporuka od 2-7 dana!

CUDY POE10 Gigabit PoE+ Extender

54,72 € 46,51 €
Popust - 15%
isporuka od 2-7 dana!

CUDY POE15 Gigabit PoE+ Outdoor Waterproof Extender

71,49 € 60,77 €
Popust - 15%
isporuka od 2-7 dana!

DELL 407-BCBN SFP+ SR Optic for all SFP+ ports

203,71 € 173,15 €
Popust - 15%
isporuka od 2-7 dana!

QNAP TS-233

347,06 € 295,00 €
Popust - 15%

NAS uređaji

NAS (Network Attached Storage) uređaji su značajan dio savremene IT infrastrukture, nudeći fleksibilno, sigurno i skalabilno rješenje za skladištenje podataka unutar mreže. Oni omogućavaju korisnicima lako čuvanje, dijeljenje i pristup podacima sa bilo koje lokacije koja ima mrežnu povezanost, čineći ih idealnim za poslovne i privatne korisnike koji traže efikasno upravljanje digitalnim resursima.

 

Prednosti NAS uređaja

- Jednostavnost pristupa i dijeljenja. NAS uređaji omogućavaju više korisnika da pristupe i dijele fajlove unutar iste mreže, što olakšava kolaboraciju i povećava produktivnost. Ova fleksibilnost čini NAS idealnim za poslovne okoline, kao što su kancelarije i radne grupe, gdje je dijeljenje resursa ključno.

- Skalabilnost. Jedna od ključnih prednosti NAS uređaja je njihova skalabilnost. Moguće je jednostavno dodavanje dodatnog skladišnog prostora bez potrebe za prekidom sistema ili komplikovanim procesima nadogradnje, što omogućava organizacijama da rastu u skladu sa svojim potrebama za skladištenjem.

- Sigurnost podataka. NAS uređaji dolaze sa naprednim sigurnosnim opcijama, uključujući šifrovanje, zaštitu lozinkama i podršku za višestruke nivoe korisničkih prava. Ove karakteristike pomažu u zaštiti osjetljivih podataka i sprječavaju neautorizovani pristup.

- Automatizovano rezervno kopiranje. Automatizovane opcije rezervnog kopiranja su još jedna ključna karakteristika NAS uređaja, omogućavajući korisnicima da lako konfigurišu redovne backupe svojih podataka. Ovo smanjuje rizik od gubitka podataka usled hardverskog kvara, softverske ili ljudske greške.

 

Ključni faktori pri odabiru NAS uređaja

- Kapacitet skladištenja. Važno je procijeniti trenutne i buduće potrebe za skladištenjem kako biste odabrali NAS uređaj sa odgovarajućim kapacitetom. Ovo uključuje razmatranje kako količine podataka koje generišete, tako i brzine njihovog rasta.

- Performanse. Performanse NAS uređaja, uključujući brzinu procesora i količinu RAM-a, direktno utiču na brzinu pristupa i transfera podataka. Za zahtjevne aplikacije i veći broj korisnika, važno je odabrati uređaj koji može da podrži te potrebe.

- Povezivost. Pogledajte koje tipove mrežnih veza NAS uređaj podržava (npr. Ethernet, Wi-Fi) i provjerite da li se uklapa u vašu postojeću mrežnu infrastrukturu. Takođe, razmotrite podršku za dodatne USB ili Thunderbolt porte za eksterne hard diskove ili druge uređaje.

 

Softver i aplikacije

Softver koji dolazi sa NAS uređajem može značajno uticati na njegovu upotrebljivost i funkcionalnost. Od upravljačkih softvera do aplikacija za medije, obratite pažnju na softverske mogućnosti koje odgovaraju vašim specifičnim potrebama.

Copyrights: itsvijet.me
Developed by: ProStudio.me
Korpa 0 Omiljeno Nalog
Pozovite +38267115122